Nieuws

Een mini serverkast – Wanneer kies je die?

De mini serverkast wordt vaak niet als een goede optie gezien. De kast is kleiner en biedt dus ook minder ruimte. Dat kan niet ideaal zijn toch? Toch heeft een mini serverkast dezelfde mogelijkheden en kwaliteiten als een staande of wand serverkast. Maar wanneer kies je voor een kleine kast met toch iets minder ruimte?

Beperkte ruimte 

Een serverkast wordt aangeschaft voor een simpele reden. Zodat je alle netwerkapparatuur op één plek hebt en altijd overzicht houdt. Dit maakt het niet alleen overzichtelijk, maar zorgt er ook voor dat je makkelijk in kunt grijpen bij netwerkproblemen. Je hebt alles op één plek. Mocht er iets fout gaan, dan heb jij altijd overzicht. 

Een serverkast draagt bij aan stabiel netwerk. Maar wat nou als die ruimte beperkt is? Dan kun je kiezen voor een mini serverkast of een 19 inch wandkast. Het klinkt misschien gek, maar een 19 inch wandkast is zelfs kleiner dan een mini serverkast. Maar niet elke ruimte laat een wandkast toe. Heb je beperkte ruimte en wil je wel een stabiel netwerk? Dan kies je voor een mini serverkast. 

Het kleine broertje

De mini serverkast is het kleine broertje van de 19 inch serverkast. In principe zijn er geen verschillen op de ruimte na. Een mini serverkast biedt ruimte voor 12 of 15 units. De hoogte is dusdanig beperkt dat je de kast prima plaatst onder een bureau. Zo staat het ook direct uit het zicht! Nog een voordeel ten opzichte van de wandkast. 

Verder biedt de mini variant ook voldoende ruimte voor elke servers. Ook hoef je je geen zorgen te maken over de warmte die vrij komt. De kast is volledig ingericht op het afvoeren van overige warmte. Bovendien kun je ook hier ventilatoren installeren. 

Genoeg mogelijkheden en genoeg accessoires

Een mini serverkast biedt genoeg mogelijkheden, maar er zijn ook genoeg accessoires. Ook standaard 19 inch serverkast accessoires passen in dit kleine broertje. Hierdoor zijn de mogelijkheden groots en biedt het zeker genoeg opties. 

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén