Nieuws

Langer met je technologie doen

We komen tegenwoordig om in de apparaten. We hebben ontzettend technologische snufjes in huis maar alhoewel dit veel aan onze levens toevoegt, zitten er ook nadelen aan. Het is namelijk zo dat deze technologie vaak niet goedkoop is. Maar in tegenstelling tot die wasmachine uit 1950 die het nog altijd goed doet, gaan onze moderne apparaten vaak een stuk minder lang mee. In dit artikel bespreken we een aantal tips om langer met je apparaten te doen.

Vervang batterijen

Batterijen gaan na verloop van tijd achteruit, maar er zijn manieren om hun gebruik op lange termijn te verlengen. Er zijn maar weinig apparaten die oudere op nikkel gebaseerde batterijen gebruiken, die prima op nul kwamen te staan; voor nieuwere apparaten die lithium-ionbatterijen gebruiken, hoeft je je niet al te veel zorgen te maken over de details – maar vermijd een volledige lading van nul tot 100 procent, wat de levensduur kan verkorten. Je kunt ook je Macbook batterij vervangen. Hiervoor zul je wel naar een reparatiewinkel moeten gaan. Maar het kan ervoor zorgen dat je Macbook vele jaren langer meegaat.

Juiste opladers

Inmiddels hebben de meeste technische gebruikers een verzameling opladers verzameld, oud en nieuw. Maar alleen omdat een oplader op een apparaat lijkt te passen, wil nog niet zeggen dat de spanning en stroomsterkte correct zijn. Een apparaat kan kapot gaan als je de verkeerde oplader gebruikt.

Zorg dat het droog blijft

Terwijl sommige telefoons zoals de iPhone 7 eindelijk waterbestendiger worden, blijven water of andere vloeistoffen een no-go voor de meeste gadgets, vooral laptops. Gebruik deksels en bewaar dranken op een veilige afstand van computers. Overweeg in ieder geval een toetsenbordhoes te proberen die kan voorkomen dat vloeistof of kruimels binnendringen.

Bescherm je gear

Eén goede druppel kan een telefoon, tablet of laptop doden. Vooral smartphones zijn kwetsbaar, omdat ze overal met ons meegaan. Computers die altijd op dezelfde plek staan, hebben misschien geen speciale koffer nodig, maar een eenvoudige neopreen laptophoes wordt aanbevolen voor iedereen die een laptop in een handtas, rugzak of andere tas zonder vulling meeneemt.

Laat aanstaan

Het lijkt misschien een goed idee om gadgets regelmatig te laten rusten, maar dat is niet altijd het geval. Het is minder belastend om een laptop aan te laten staan dan hem meerdere keren per dag aan en uit te zetten. Wat betreft smartphones, laat ze gerust aanstaan – uitschakelen zal de batterij niet echt sparen.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén