Nieuws

De voordelen van Magento 2

Tegenwoordig is het aanbod aan online platforms enorm. Dit neemt niet weg dat het makkelijk is om als professionele organisatie de juiste keuze te maken. Er zijn immers veel factoren waar rekening mee moet worden gehouden. Als het gaat om de zogenoemde B2B organisaties, is het belangrijk om rekening te houden met de laatste ontwikkelingen, zoals de groeiende voorkeur voor online-oriëntatie en online inkopen van zakelijke inkopers. In dit opzicht is er een onlineomgeving die veel mogelijkheden biedt voor e-commerce: Magento (Adobe) B2B. Magento b2b is een online platform dat enorm veel functionaliteiten biedt gericht op de zakelijke inkoper. 

Online inkopen met Magento Commerce B2B

Voor de startende B2B webshop wordt Magento Community aangeraden om te beschikken over de basisfunctionaliteiten die in dit stadium nodig zijn. Voor de grotere B2B webshops zijn uitgebreidere functies noodzakelijk. Deze zijn beschikbaar in Magento Commerce. Dankzij de mogelijkheden die Magento Commerce B2B biedt, wordt het online inkopen een stuk gemakkelijker. Er kan gezocht worden op productcodes en worden bepaald welke producten kunnen worden aangeschaft. Ook is er per product inzage in de levertijden. 

Wat de betalingen betreft, bestaat de mogelijkheid om facturen die nog openstaan direct te betalen om zo voor extra krediet te zorgen. De betaalmethode kan door de klant zelf worden gekozen uit een lijst met alle geïmplementeerde payment serviceproviders. Een bijkomend voordeel is dat klanten ervoor kunnen kiezen om op rekening te betalen voor de bestelling.

Magento 2 module

De B2B module Magento 2 is ontworpen met oog op de actuele behoeftes van B2B organisaties en beschikt over een aantal zeer handige toepassingen. Zo is het mogelijk om klanten hun eigen account te laten beheren, waarbij ze de bevoegdheden van inkopers kunnen bepalen. Deze bevoegdheden hebben betrekking op wie bepaalde bestellingen en/of betalingen mag uitvoeren binnen de online shop. Ook hebben ze veel opties tot inzage en beheer van onder andere de ordergeschiedenis, de inkoopprijzen en het bedrijfskrediet. 

Magento B2B en PWA

Een Magento – Adobe webshop is bovendien geschikt voor een PWA oftewel een progressive web app, die niet gekoppeld is aan een bepaald besturingssysteem. Met de progressieve webapp kan een webshop in de App Store gevonden worden en behoort offline shoppen tot de mogelijkheden, net als het snel laden van websites en het betalen door middel van fingerprint of FaceID. Mobiele devices worden steeds vaker gebruikt, waardoor het bieden van deze optie een enorme meerwaarde is.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén