Nieuws

Creatieve ideeën om te doen

Zit je thuis en weet je soms niet wat je met je vrije tijd wil doen? Dat kan soms vervelend zijn, zeker wanneer je juist graag iets wil doen en ondernemen. Het is belangrijk om je creatieve brein te activeren om vervolgens creatieve dingen te gaan doen. Het is hierin belangrijk om te kijken naar wat je allemaal kan doen om je creatieve deel van je brein te activeren. In deze blog geven we je een aantal tips die je kan inzetten!

Geïnspireerd raken door je omgeving.

Als je totaal ongeïnspireerd bent, weet ik uit ervaring dat lopen erg handig is. In de natuur, in een stad of in een park is het belangrijk om goed om jezelf heen te kijken. Omdat meestal, wanneer je (spontaan) loopt, ergens een idee heeft van wat je wilt doen. Als je nog steeds geen creatieve inspiratie hebt om naar huis te gaan, moet je misschien toegeven dat dit niet jouw dag is om creatief te worden. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om deze operatie uit te voeren, maar ik spreek ook uit eigen ervaring, waardoor je niet enthousiast wordt over je werk. Daarom kun je het beste een voor een aanzetten en inspiratie zoeken in je omgeving, maar als het echt niet haalbaar is, beschouw het dan als een proces. Dus misschien wordt morgen beter.

Tijd vrij maken

In feite zou ik het bovenaan de lijst moeten zetten, want in veel gevallen begint het hier. De sleutel tot het creëren van inspiratie is tijd. Neem de tijd om te studeren, oefenen, schetsen of neem tijd voor een basiscursus fotografie online. Online zijn veel grafische cursussen te vinden die je kan volgen. Om focus te hebben op je cursus moet je tijd besteden, maar hoe je tijd kunt maken in je drukke leven om creatief te blijven. Dat kan door bijvoorbeeld betere prioriteiten te stellen. Denk bijvoorbeeld aan: eerst je creatieve processen indelen en daarna pas andere zaken. Hierdoor zal je zien dat je automatisch meer tijd hebt en andere zakken efficiënter gaat uitvoeren.

Ga aan de slag

Misschien is dit wel de beste tip die we kunnen geven. Het is belangrijk om te beginnen, anders blijf je hangen in iets willen terwijl het juist goed is om een weg te bewandelen en daarin steeds erachter te komen wat je wel/niet leuk vind en vervolgens bij te sturen. Hierdoor ben je creatief bezig en kom je vanzelf op creatieve ideeën de echt bij je passen.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén