Nieuws

3 soorten professionele websites

website maken

In dit artikel behandelen we verschillende soorten websites en voor welk soort bedrijf of welke instantie deze geschikt zijn. Ideaal als jij een website wil bouwen voor je bedrijf. Tegenwoordig is het namelijk erg belangrijk om online op een representatieve manier aanwezig te zijn. Veel winkels bestaat tegenwoordig zelfs slechts uit een webshop en hebben helemaal geen fysieke winkel meer. Dan is je website enorm belangrijk. Overal wordt namelijk eerst op gegoogeld.

#1: Een bedrijfswebsite

Ook wel een corporate site genoemd. Een bedrijfswebsite is vaak gericht op B2B communicatie. Denk hierbij aan een website waar je een persbericht op kunt plaatsen zodat andere bedrijven deze kunnen oppikken en plaatsen. In het geval van een corporate site is overzicht belangrijk omdat het voor iedereen duidelijk moet zijn waar je bijvoorbeeld een document kunt uploaden en hoe je dit moet doen. Vaak wordt er op zo een website gebruik gemaakt van rustige kleuren, zodat de gebruiker niet wordt afgeleid door onnodige drukte. Je probeert immers niets te verkopen…

#2: Een webshop

Tegenwoordig is het heel populair om een webshop te openen. Sterker nog, je moet haast wel als je veel verkoop wil realiseren. Een webshop kan op veel verschillende manieren worden ingedeeld. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om er meer een soort galerij van te maken, als je bijvoorbeeld handgemaakte producten verkoopt. Op die manier geef je de klant meteen inzicht in het aanbod van jouw producten. Bij het maken van een webshop wordt vaak wel veel keur gebruikt. Er zijn specialisten die precies weten welke kleuren en knoppen er gebruikt moeten worden gebruikt, zonder van de huisstijl af te wijken.

#3: Een dienstverleningssite

Vergelijkbaar met een webshop, alleen bij een dienstverleningssite worden diensten aangeboden in plaats van producten. Denk hierbij aan een hovenier die tuinaanleg en tuinonderhoud realiseert. Een groot deel van deze website is klantcontact en het laten zien van de diensten die worden uitgevoerd. Er wordt dus vooral veel informatie geboden en er wordt veel gebruik gemaakt van foto’s om het resultaat van de dienst te laten zien. Voor aanbieders van diensten is een nette website dus ook erg belangrijk aangezien je daarmee jouw werk kunt laten zien en kunt omschrijven welke diensten jij allemaal uitvoert.

Website laten maken

Als jij nog geen website hebt, kun je een website laten maken. Er zijn veel gekwalificeerde website bouwers die jouw website er professioneel uit laten zien. Voordat een webdesigner begint met het maken van een website, heb je samen een gesprek waarin je jouw eisen en wensen kenbaar kunt maken. Daarmee gaat de website bouwer aan de slag. Een webdesigner weet precies welke kleur welke knop moet hebben zodat een klant er eerder op klikt.

Nadat de webdesigner een website heeft gebouwd kijk je er Samen naar om te bepalen of hij zo goed is, of dat er nog wat aanpassingen gedaan moeten worden.

Website onderhouden

In dit technologische tijdperk gaat de ontwikkelingen snel en is het belangrijk om bij te blijven zodat je relevant blijft. Daar kan een website bouwer je eveneens bij helpen. Vaak krijg je automatisch onderhoud als je ergens een website hebt laten bouwen. Bij een goede webdesigner valt dit dus binnen de service.

Reageren is niet mogelijk

Thema door Anders Norén